kampine duso kabina

Ant dušo kabinos stiklo atsiradusios kalkių nuosėdos ar kiti nešvarumai ne tik atrodo netvarkingai, bet ir ilgainiui gali pažeisti patį stiklą. Verčiau nelaukti, kol jos įsisenės ir iš karto imtis veiksmų. ARSAN profesionalų komanda dalinasi patarimais, kaip kovoti su kalkėmis.

Dažniausiai kalkių nuosėdų kiekį lemia kietasis vanduo, kuriame gausu ištirpusių mineralų, tokių kaip kalcis bei magnis, tad šių nuosėdų išvengti neįmanoma. Prie viso to prisideda muilo ar kitų higienos priemonių likučiai, kurie ant stiklo palieka balkšvas dėmes. Tam, kad sumažinti šių dėmių atsiradimo riziką – patariame, vos tik pasinaudojus dušu, praskalauti vidines dušo sieneles. Tai atlikti galite rankų judesiais iš viršaus į apačią, pasinaudodami dušo galvute. Atlikus šią procedūrą, nusausinkite stiklą švelnia šluoste. Toks profilaktinis procesas ilgiau išlaiko dušo kabinos švarą, o dėl gilesnio stiklų valymo neteks dažnai sukti galvos.

Dušo kabinos valymas

Nors kaskart, pasinaudojus dušu, atliekate minutės techninę priežiūrą, to nepakanka, kad gaminys blizgėtų ištisus metus. Rekomenduojame bent kas dvi savaites atlikti gilesnį valyma. 

Tai atlikti galite pasitelkę buities priemones. Actas, amoniakas ir soda yra laiko patikrinti ir visuotinai priimti namų paviršių valymo sprendimai. 

kampine duso kabina

Distiliuotas baltas actas. Tai yra viena labiausiai paplitusių priemonių, naudojamų dušo kabinos priežiūrai. Actas yra natūrali alternatyva brangesnėms valymo priemonėms. Purškiamame butelyje sumaišykite lygiomis dalimis šilto balto acto ir skysto indų ploviklio. Indų ploviklis šalina riebalus, o actas padeda nuvalyti nuosėdas. Purškite mišinį ant stiklo ir nuvalykite minkštu skudurėliu ar kempine. 

Taip pat verta išmėginti neskiestą baltąjį actą su keliais lašais arbatmedžio aliejaus. Šis aliejus turi antibakterinį poveikį ir nepažeidžia odos. 

Jei turite stumdomas stiklines duris, actas gali padėti išvalyti tarpines. Uždenkite vandens nutekėjimo anga, supilkite baltą actą į griovelius ir palikite per naktį. Kitą dieną atkimškite angą, praskalaukite likusį actą ir nusausinkite.

Kepimo soda. Sumaišykite kepimo sodą su vandeniu, kad susidarytų 1/2 puodelio tiršta masė. Jei turite didelę dušo kabiną naudokite didesnį mišinio kiekį. Viską nuplaukite actu. Taip pat galite pasigaminti kepimo sodos ir acto mišinį. Tepkite jį ant dušo sienelių, palaukite 20 minučių ir nuskalaukite.

Amoniakas. Norėdami pašalinti įsisenėjusias nuosėdas nuo stiklo, siūlome pasigaminti amoniako ir vandenilio peroksido tirpalą. Į sausą 0,5 l indelį įpilkite 100 ml amoniako ir 50 ml vandenilio peroksido. Gautą mišinį gerai išmaišykite. Sausą kempinę ar kitą valymo priemonę suvilgykite šiuo tirpalu ir sutepkite juo dušo kabinos stiklus. Leiskite mišiniui veikti 10 – 15 minučių, tuomet kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite paviršių.

Prieš pradedant naudoti amoniaką, užtikrinkite, kad patalpa yra gerai vėdinama. Apsisaugokite praverdami vonios duris. Jei vonios kambaryje turite langus, atidarykite ir juos. Naudodami amoniaką mūvėkite gumines pirštines, kad apsaugotumėte rankų odą. Svarbiausia - niekada nemaišykite amoniako su balikliu, kuris gali sukelti pavojingus garus. 

Kitas būdas išgauti dušo stiklų blizgesį – sumaišyti 1,8 l vandens su dviem šaukštais amoniako. Norėdami išvengti kieto vandens dėmių, naudokite distiliuotą vandenį. Purkškite šį mišinį ant stiklo ir leiskite jam nusėsti iki 5 minučių. Nuvalykite sausa mikropluošto šluoste.

Citirnų sultys. Norėdami gauti kvapnesnę alternatyvą actui, purškiamame butelyje sumaišykite trijų citrinų sultis su puodeliu distiliuotu vandeniu. Purkškite mišinį nat dušo vidinių sienelių ir palaukite 5 minutes. Galiausiai nuvalykite paviršių švaria mikropluošto šluoste. 

Dar vienas būdas panaudoti citriną dušo valymui – citrinos pusę pamirkyti soda ir įtrinti citriną ant stiklo. Nuplaukite ir nusausinkite paviršių distiliuotu vandeniu. Norėdami sumažinti muilo dėmių kaupimąsi, stiklo vidų padenkite citrinos aliejaus sluoksniu.

walk-in stacionari vonios sienele

Profesionalios dušo stiklų valymo priemonės

Nors liaudiškos priemonės yra veiksmingos ir pakankamai pigios, ARSAN profesionalų komanda pirmenybę teikia profesionalioms priemonėms, kurias siūlo jūsų dušo kabinų gamintojai – tuomet būsite tikri dėl jų efektyvumo ir kokybės. RADAWAY kompanijos dušo kabinų ar vonios sienelių stiklus reikėtų prižiūrėti tik su GLASS ClEANER priemone. Šis valiklis efektyviai pašalina nešvarumus ir kalkių nuosėdas nuo dušo kabinos stiklo, nepadarant žalos specialiam EASY CLEAN padengimui. Kartą per pusmetį atnaujinkite dušo kabinos stiklą su specialiu valikliu – GLASS PROTECTOR. Norėdami, kad stiklas liktų visiškai švarus ir nepažeistas, likusius valiklio lašus galite nuvalyti su specialiu dušo kabinos valytuvu. Visas šias priemones galite įsigyti ARSAN salone arba el. parduotuvėje.

duso durys

Svarbiausia, jog dušo kabinos stiklus valytumėte reguliariai – pats procesas tikrai nėra sudėtingas, tačiau jei jį apleisite, įsisenėjusias kalkių nuosėdas pašalinti bus kur kas sudėtingiau. O jei šiuo metu kaip tik ieškote naujos dušo kabinos savo namams, tikrai nesuklysite pasirinkę įrenginį, kurio stiklas padengtas apsauginiu sluoksniu, tačiau atminkite, jog tai nereiškia, kad tokiems stiklams priežiūros nebereikės.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.