Koks unitazas geriausas

Be tualeto būtų sunku įsivaizduoti bet kokius namus, todėl šio santechnikos įrenginio pasirinkimui skiriame daug dėmesio. Visgi, šiuo metu prekyboje galima atrasti ne vieną skirtingą klozeto variantą. Šiuolaikiniai tualetai yra įvairių formų, dydžių ir pasižymi įvairiomis technologinėmis galimybėmis. Galite rasti unitazą su aptakiu vientisu dizainu, kurį lengva prižiūrėti. Taip pat ir išmaniuosius tualetus su automatiniu vandens nuleidimo mechanizmu, šildomomis sėdynėmis, tualetus su bide funkcija ir dar daug kitų modelių.

Svarstant apie šio įrenginio atnaujinimą, dažnai sunku suprasti, koks unitazas geriausias. Vienintelio modelio įvardinti šiuo atveju tikrai nepavyks, todėl ARSAN profesionalų komanda pasidalins keliais pagrindiniais patarimais, kurie padės lengviau atrasti labiausiai tinkamą unitazą.

Tualeto dydis

Nors unitazų dydis yra įvairus, dauguma jų standartiškai yra apie 50 cm pločio ir nuo 68 iki 80 cm aukščio. Atstumas iki tualeto sėdynės viršaus yra nuo 38 iki 43 cm nuo grindų. Svarbiausias išmatavimas, į kurį reikia atsižvelgti yra apytikslis atstumas nuo galinės sienos iki wc kanalizacijos vamzdžio centro. Turint šį išmatavimą, galėsite įsigyti unitazą pagal jūsų vonios kambario dydį. 

Unitazo tipas

  • Didžioji dalis tualetų yra dviejų dalių su bakeliu, kurie montuojasi ant grindų. Šie tualetai paprastai yra pigiausi, todėl norintiems mažesnės kainos ir lengvesnio montavimo, puikiai tiks pastatomi klozetai.
pastatomas unitazas
  • Tiems, kurių prioritetas yra daug dėmesio nereikalaujanti priežiūra ir vizualiai didesnė erdvė, labiau turėtų patikti pakabinami unitazai. Kadaise šio tipo wc buvo galima pamatyti tik viešuose tualetuose, tačiau šie modeliai populiarėja ir gyvenamuose namuose dėl minimalistinio dizaino. Atminkite, kad šiems tualetams reikalinga speciali santechnika, norint tualeto baką pritvirtinti sienoje.
pakabinamas unitazas
  • Klozetai su bidė funkcija užtikrina maksimalų komfortą, aukšto lygio higieną ir praktiškumą. Šių unitazų dangčiai dažniausiai pasižymi lėto ir tylaus nusileidimo mechanizmu, kuris užtikrina dar didesnį komfortą. Tai itin praktiškas sprendimas, norint sutaupyti kuo daugiau erdvės ir turėti tualetą ir bide viename. Neapsigaukite, bidė funkcija nėra skirta tik moterų higienai – juo gali naudotis visi šeimos nariai.
unitazas su bide funkcija

Tualeto dubuo ir sėdynės forma

Nors tualeto dubens matmenys ir formos yra įvairios, reikėtų atsižvelgti į dvi pagrindines formas: pailgus ir apvalius tualetus. Pailginti dubenys turi ovalo formą, dėl kurios sėdynė tampa erdvesnė ir patogesnė. Apvalūs dubenys yra trumpesni, todėl tai puikus variantas mažesniems vonios kambariams. Yra daugybė kitų skirtingų dubens sėdynės formų, suteikiančių erdvei modernumo pojūtį. Kartais įmantrūs dizainai tampa tik vonios puošmena, todėl renkantis šį įrenginį teikite pirmenybę patogumui ir funkcionalumui.

Ekonomiškas ir kokybiškas tualeto sprendimas

Unitazas ilgus metus tarnaus tik tuomet, jeigu bus padengtas storu glazūros sluoksniu. Daugiau patiems išsiaiškinti apie šią savybę gali būti pakankamai sunku, tačiau jei norisi įsigyti iš tiesų kokybišką unitazą, vertėtų rinktis patikimų ir rinkoje jau atpažįstamų gamintojų siūlomus įrenginius – platų jų pasirinkimą rasite Arsan.lt el. parduotuvėje.

Kiekvienam norisi, kad tualetas būtų ekonomiškas ir taupus, tad šiuo atveju vertėtų atsižvelgti į vandens sąnaudas mažinančius variantus. Geriausiai šią savybę iliustruoja dvigubas vandens nuleidimo mechanizmas – tuomet patys galite kontroliuoti nuleidžiamo vandens kiekį.

Šie esminiai pasirinkimo kriterijai padės išsirinkti kokybišką, ilgai tarnausiantį unitazą. Jeigu esate naujokai renkantis unitazą, rekomenduojame pasikonsultuoti su šios srities profesionalais ir išsirinkti visus poreikius atitinkantį sprendimą. ARSAN komanda tokią konsultacija gali suteikti nemokamai. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.