duso durys

Mažos vonios remontas ar įrengimas daugeliui tampa rimtu iššūkiu – šiame kambaryje norisi turėti visus būtiniausius baldus bei įrenginius, tačiau turėdami ribotą erdvę, bijome imtis įdomesnių sprendimų ir stokojame žinių, kaip kompaktiškai susikomplektuoti patalpą. ARSAN eskpertai dalinasi, kokias klaidas darome dažniausiai?

Vizija neatitinka realios situacijos

Dažnai žmonės prisirenka vonios interjero idėjų iš įvairių soc. tinklų ir nusprendžia, kad vonios kambaryje turi būti įmontuotas dvigubas praustuvas ir laisvai pastatoma vonia šalia dušo kabinos. Tačiau šios vizijos gali nesutapti su jūsų vonios kambario kvadratiniais metrais. Tai yra viena priežasčių, kodėl taip svarbu pasikonsultuoti su interjero dizaineriu ir realiai įvertinti galimybes: tiksliai apskaičiuoti, kiek vietos galite skirti vienam ar kitam gaminiui. Svarbu atsižvelgti ne tik į išmatavimus, o ir į įrangos išdėstymą. Taip, dažnai teks paieškoti kompromisų ir atsisakyti tam tikrų sprendimų, tačiau tik kritiškai vertindami situaciją garantuosite, jog mažos vonios ir tualeto interjeras netaps chaotiškas ir tuo pačiu bus funkcionalus, saugus bei patogus.

Daiktų sandėliavimo sprendimai

Maži vonios kambariai atrodo nepriekaištingai tik tuomet, kai kiekvienas daiktas turi konkrečią savo vietą, todėl net ir nedidelėje patalpoje privalu atrasti erdvės jų sandėliavimui. Sumaniai įmontuotos lentynėlės ar veidrodinės spintelės neužims daug vietos, tačiau mažos vonios dizainas atrodys kur kas tvarkingiau. Pasirinkę pakabinamus baldus ir įrenginius - po jais atlaisvinsite vietą krepšiams ar šiukšliadėžėms. Tačiau pirmiausia atlikite generalinę tvarką ir išmeskite nereikalingus daiktus, o ilgainiui stenkitės jų nekaupti. Kartais mažiau yra daugiau, todėl visada palaikykite švarą ir minimalų daiktų kiekį vonios kambaryje.

vonios sienele

Mažos vonios interjero spalvų tonai

Jei mažo vonios kambario interjeras bus labai tamsus, ši patalpa atrodys niūrokai ir įrėmins erdvę. Nesibaiminkite jeigu kitos namų erdvės pasižymi tamsiu interjeru ir jūs norite išlaikyti vientisumą - vonios kambarys tikrai gali turėti visai kitą spalvų schemą. Šviesūs atspalviai sukuria jaukesnę aplinką ir vizualiai ją didina. Tačiau tai nereiškia, jog turite imtis kraštutinumų ir naudoti tik šviesią (ar tik baltą) spalvų paletę. Kelios ryškesnės mažos vonios idėjos įneš jaukumo bei gyvybingumo ir tikrai neturės blogos įtakos bendram erdvės suvokimui. Tam ypač tinka vonios aksesuarai: muilinės, muilo dozatoriai ar net tualeto šepečiai gali nustebinti įdomia išvaizda. Taip pat stenkitės kambaryje panaudoti ne daugiau tris gaminių medžiagas, nes tai gali užtikrinti subalansuotą ir estetišką erdvę. Maži vonios kambariai turi laikytis paprastos schemos, kad jie nesijaustų perpildyti ar netvarkingi.

vonios aksesuarai

Grindų plotas

Nenustebinsime pasakydami, jog nedidelėms patalpoms labiau tinka pakabinami baldai ir įrenginiai – tokie sprendimai optiškai tiek didina erdvę ir užtikrina paprastesnę šio kambario priežiūrą. Vadovautis šiuo patarimu tikrai nesudėtinga: dabar tiek vonios baldai, tiek unitazai ar net aksesuarai gali būti pakabinami, o vandens maišytuvai gali būti sieniniai. Apie šiuos maišytuvus ir jų privalumus daugiau galite skaityti čia.

pakabinami unitazai

Mažas ar didelis veidrodis?

Manote, jog talpesnė spintelė yra geriau nei didesnis veidrodis? Vertėtų perskirstyti prioritetus – tai viena didžiausių klaidų, kurią galite padaryti nedidelėje patalpoje. Vonios veidrodis yra turbūt pati galingiausia priemonė norint užtikrinti, jog net ir labai mažos vonios interjeras atrodytų kur kas erdvesnis – jei tik turite galimybę, rinkitės kuo didesnį gaminį ir jokiu būdu jo neatsisakykite!

vonios veidrodziai

Nestandartiniai sprendimai

Dažnai žmonės neapsvarsto nestandartinių galimybių ir pilnai neišnaudoja kambario erdvės. Pagalvokite, galbūt jums tiktų individualiai jūsų erdvei pagaminta dušo kabina ar dušo durys į nišą? Pavyzdžiui RADAWAY gamintojo dušo duris galima montuoti siauroje nišoje, o taip pat jas galima pakreipti norimu kampu. Taupant vietą, gamintojas suteikia galimybę montuoti dušo kabiną su veidrodine sienele, kuri gali atstoti vonios veidrodį. Jei turite viziją, labai tikėtina, kad ją bus įmanoma įgyvendinti. RADAWAY dušo kabinos, durys, sienelės prisitaiko prie vonios kambario šlaitų, nišų ar kitų nestandartinių paviršių ir gali apeiti įvairius apribojimus, tokius kaip išsikišusius kanalizacijos vamzdžius ar bakelius. Na, o pavyzdžiui PAA individualiai gaminami praustuvai gali būti įstrižai nupjauti pagal jūsų vonios kambario sienas ir pagaminti pagal konkrečiai jūsų išmatavimus.

nestandartine duso kabina

Realiai vertinkite situaciją, pirmenybę teikite minimalizmui bei funkcionalumui, tačiau nepamirškite ir patogumo – tik suderinę savo poreikius su galimybėmis, galėsite mėgautis galutiniu rezultatu. Ieškodami naujų baldų ir įrenginių, kurie darniai įsilietų į jūsų vonios kambarį, kviečiame nemokamai konsultacijai ARSAN salone, Lakūnų g. 51.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.