vonio sienele

Vonios remontas atliekamas pakankamai retai – dažniausiai ilgai ruošiamės šiam žingsniui ir būsimus renovacijos darbus nukėlinėjame kaip įmanoma vėlesniam laikui. Visgi, tam tikri požymiai išduoda, jog šiuos procesus reikėtų paskubinti. ARSAN profesionalų komanda atskleidžia, kokie ženklai byloja, kad dabartinis vonios įrengimas turėtų būti atnaujintas?

Pasenęs vonios kambario dizainas

Jei sunkiai pamenate, kada koregavote šią namų erdvę, nieko stebėtino, jeigu per šį laikotarpį pasikeitė jūsų skonis ar vyraujančios tendencijos. Į šią patalpą tenka užsukti kasdien, todėl vonios interjeras jums patiems turi būti žavus ir jaukus: jei taip nėra, vertėtų pagalvoti apie didesnius pokyčius. Žinoma, nepavyks nuolat koja kojon žengti su madomis, todėl turėtumėte pasistengti, kad naujasis vonios kambario interjeras būtų kaip įmanoma mažiau pavaldus laikui.

Pasisemkite šiuolaikiškų vonios kambario idėjų čia.

vonios baldai

Vonios išplanavimas nėra patogus

Vis dažniau svarstote, jog šioje patalpoje praverstų antra vonios praustuvas, o gal nuolat skundžiatės, kad sunkiai galite pasiekti tam tikrus įrenginius ar baldus? Tuomet taip pat vertėtų pagalvoti apie pokyčius: nors naujasis vonios dizainas neišplės kambario erdvės (nebent nutarsite griauti sienas), atidžiai apgalvoję kiekvieną detalę, galėsite turėti pačią reikalingiausią vonios kambario įrangą bei baldus neapsunkindami erdvės.  

Vonios santechnika, įranga ir baldai veikia prastai arba yra nusidėvėję

Žinoma, visuomet galite pakeisti tik defektų turinčius gaminius, tačiau jei prireiks naujos vonios ar dušo kabinos, remontuodami visą kambarį, turėsite kur kas platesnę pasirinkimo laisvę priimdami iki šiol neišbandytus sprendimus. Pagalvokite, kurios dabartinės vonios idėjos nepateisino jūsų lūkesčių: jei jau žinote, ką darytumėte kitaip, nėra prasmės atidėlioti pokyčių!

duso kabina

Nuolat pritrūkstate daiktų sandėliavimo vietos

Erdvėje vis labiau įsivyrauja chaosas, jūs vis pagalvojate, jog reikėtų dar vienos vonios spintelės, tačiau puikiai suprantate, kad dabar šiems baldams tiesiog neužtenka vietos? Vonios kambario remontas padėtų išspręsti šią situaciją – pasirinkę funkcionalesnius, daugiau vietos daiktų laikymui turinčius baldus, kur kas lengviau išlaikysite tvarką šioje patalpoje. Tai leis užtikrinti ir didesnį komfortą.

Keletas patarimų, kaip sutalpinti būtiniausią vonios įrangą ir vizualiai padidinti mažą vonios kambarį čia

vonios baldai

Ženkliai pasikeitė jūsų ar namiškių poreikiai

Sakoma, jog vonios kambarys turėtų augti ir keistis kartu su jumis, todėl keičiantis gyvenimo būdui, vonios interjero dizainas taip pat turėtų šiek tiek kisti. Jei planuojate šeimos pagausėjimą, ar atvirkščiai – savo atžalas išleidote į savarankišką gyvenimą, dabartinės vonios kambario idėjos gali nebepateisinti jūsų lūkesčių. Nebijokite imtis pokyčių net ir tuomet, jei visi šioje patalpoje esantys įrenginiai nepriekaištingai atlieka savo funkcijas: kartais užtenka vos kelių korekcijų, jog šiame kambaryje ir vėl jaustumėtės patogiai.

Vieni vonios kambarį nori paversti nedideliu SPA, tuo tarpu kitiems labiau rūpi efektyvūs sprendimai – nuo šių poreikių atitinkamai priklauso ir vonios įrangos pasirinkimai. Tad turėtumėte pagalvoti apie savo ir namiškių lūkesčius – pavyzdžiui, jei rytais sunkiai pasidalinate vonios praustuvu, galite pasvarstyti apie dviejų kriauklių įsigijimą. Tokių sprendimų galima sugalvoti ir daugiau – svarbiausia žinoti, ko jūs tikitės iš savo vonios kambario.

dvigubas praustuvas

Norite, kad vonios kambarys būtų šiuolaikiškesnis ir ekonomiškesnis

Naujausi vonios įrenginiai leidžia sutaupyti vandens ir energijos sąnaudų – jei nepamenate, kada buvo keistas unitazas, maišytuvas ar dušo galvutė, tikrai verta pagalvoti apie naujesnius modelius, tokius kaip: unitazas su soft-close dangčiu, termostatiniai vandens maišytuvai, potinkinės dušo sistemos, LED veidrodžiai, wc su bide funkcija ir t.t. Daugelis naujųjų įrenginių gali pasiūlyti dar didesnį komfortą, tad jeigu pasvajojate apie SPA centrą primenantį vonios kambarį, tokius norus greitai ir nebrangiai galite paversti realybe.

potinkine duso sistema

Anksčiau ar vėliau pokyčių išvengti nepavyks, tačiau jeigu jau dabar tam tikrose situacijose jaučiate diskomfortą ir šiame straipsnyje atpažinote save, nebėra prasmės laukti ilgiau. Įgyvendinę naujas idėjas, ir vėl galėsite mėgautis laiku, kurį praleidžiate šioje patalpoje. 

Klausimai, į kuriuos turite atsakyti prieš pradėdami vonios kambario remontą

Norisi, kad visi remonto darbai praeitų kaip įmanoma sklandžiau. Būtent dėl šios priežasties itin svarbu tiksliai žinoti, ko siekiate ir konkrečiai laikytis savo plano.

Kokia bus darbų apimtis?

Atnaujinsite tik tam tikrą vonios kambario zoną, o gal ruošiatės kapitaliniam remontui? Žinodami darbų apimtis, preliminariai galėsite apskaičiuoti, kiek laiko ši renovacija truks ir koks turėtų būti jūsų biudžetas. Pradėję planuoti anksčiau, galėsite ir šiek tiek sutaupyti – įvairiems vonios įrenginiams dažnai taikomos nuolaidos, todėl tereikia sulaukti specialių pasiūlymų.

Kas dabartiniame vonios kambaryje jums nepatiko labiausiai?

Dažniausiai mokomės iš savo klaidų, todėl prieš priimant naujus sprendimus, turėtumėte kritiškai įvertinti dabartinį vonios kambarį ir įsivardinti, kas šioje patalpoje jums labiausiai trukdė jaustis patogiai. Galbūt trūko vietos daiktų sandėliavimui, prausdamiesi duše svajojote apie didesnę vonią, o gal tiesiog pabodo vyraujančios spalvos – nesvarbu, kokie trūkumai tai būtų, dabar turite puikią progą juos pakeisti.

laisvai pastatoma vonia

Kokios jūsų galimybės?

Apgalvojus savo poreikius, vertėtų įvertinti, ar jų įgyvendinimas yra realus – šiuo atveju daugiausiai įtakos turi vonios kambario dydis. Tais atvejais, kai patalpa yra pakankamai maža, ne visuomet pavyksta sutalpinti visus pageidaujamus įrenginius, todėl tenka atidžiai rinktis jų dydį, o kartais – kai kurių modelių visiškai atsisakyti. Žinoma, galima maksimaliai išnaudoti turimą plotą, tačiau bandydami tai padaryti, atminkite svarbiausią taisyklę – vonios kambaryje turi likti pakankamai vietos patogiam praėjimui.

Kiek laiko ketinate gyventi šiuose namuose?

Kitaip tariant, turėtumėte atsakyti sau, ar ketinate savo dabartiniuose namuose pasenti. Jei atsakėte teigiamai, vertėtų jau dabar į vonios kambarį įtraukti daugiau senjorams patogių detalių – tai aktualu ir tuomet, jei kartu su jumis jau dabar gyvena vyresnio amžiaus žmonės. Dušo kabinos be padėklo, vonios rankenėlės, kėdutės, termostatinė dušo sistema – tai tik keletas komfortą užtikrinančių atributų.

termostatine duso sistema

Keičiant vonios kambarį svarbiausia apgalvoti savo poreikius ir juos derinti su galimybėmis. Jei apsvarstysite visus šiuos aspektus, vonios kambario remontą bus galima atlikti kur kas sklandžiau. Žinoma, visada yra sunku nuo kažko pradėti, todėl pasinaudokite nemokama ARSAN konsultacija ir atvykite į saloną, Lakūnų g. 51 - mes padėsime išrinkti geriausią ir jūsų lūkesčius tenkinantį sprendimą.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.