tualeto kambarys

Tualetą atnaujiname gan retai, todėl norisi, kad ši patalpa būtų patogi ir atitiktų visus mūsų poreikius. Nors atskiras tualeto kambarys projektuojamas pakankamai retai, tokių sprendimų vis dar galima atrasti tiek senesnės statybos butuose, tiek erdvesniuose naujuose namuose. Toks tualeto įrengimas turi savų privalumų – taip užtikrinamas didesnis privatumas ir išvengiama eilių prie vonios kambario (tai ypač aktualu gausesnėms šeimoms).

Svarbu pasirinkti ne tik tinkamą įrangą ir kitus svarbiausius atributus, bet ir pagalvoti apie kambario išplanavimą. ARSAN profesionalų komanda padės apgalvoti skirtingus tualeto įrengimo niuansus.

Įvertinkite patalpos dydį

Tai vienas pagrindinių aspektų, nuo kurio priklauso tiek įrangos pasirinkimas, tiek tualeto dizainas. Tais atvejais, kai vietos yra daugiau, galima pagalvoti apie didesnį  komfortą – pavyzdžiui, galbūt šioje patalpoje tilps ne tik unitazas, bet ir bidė ar vonios praustuvas. Visgi, jei erdvę tenka taupyti, patartina rinktis kompaktiškesnius įrenginius ir naudoti šviesesnes spalvas, kurios vizualiai didina kambario dydį. 

tualeto kambarys

Tais atvejais, kai tualeto zona sujungta su vonia, vietos dažniausiai būna kur kas daugiau, tačiau tokioje patalpoje stovi ne vienas įrenginys, tad tiksliai turėtumėte apskaičiuoti, kiek erdvės galėsite skirti unitazui. Pasisekė, jei vonios kambarys pakankamai erdvus – tuomet galėsite įsigyti daugiau komforto suteikiančių aksesuarų ir susikoncentruoti ne į jų dydį, bet į dailų dizainą ir kokybę. Tokiais atvejais rekomenduojama papildomai įsigyti ir bidė – naudodamiesi šiuo įrenginiu, galėsite ne tik pasirūpinti intymia higiena, bet ir atlikti kai kuriuos buities darbus. Jeigu norite sutaupyti daugiau erdvės, galite pasirinkti unitazą su bidė funkcija arba atskirą bidė dušelį. Daugiau apie bidė privalumus ir kaip jais naudotis skaitykite čia. Siekiant geriausių rezultatų, rekomenduojama nusibraižyti patalpos planą – tuomet tiksliai žinosite, kiek vietos kiekvienam įrenginiui galite skirti.

bide

Pasirinkite pagrindinę tualeto įrangą

Atskiri tualeto kambariai dažniausiai nebūna itin dideli, todėl siekiant patogiai suprojektuoti tokią erdvę, vertėtų rinktis kompaktiškesnius variantus. Šiuo atveju svarbu nuspręsti, ar naudosite pastatomą, ar pakabinamą unitazą. Pastatomi įrenginiai yra kiek pigesni ir paprasčiau montuojami, tuo tarpu pakabinami klozetai džiugins paprasta priežiūra, šiuolaikiška išvaizda ir didesne erdve. Tokių unitazų vandens nuleidimo sistema ir bakelis paslepiami sienoje, todėl pačiame kambaryje lieka kur kas daugiau vietos. Likusią erdvę galima išnaudoti pagal savo poreikius – gal nuspręsite pakabinti nedidelę lentynėlę, o gal apsiribosite tualetinio popieriaus laikikliais ir WC šepečiais. Visgi, kur kas labiau nei pats tipas, svarbūs yra tualeto matmenys – nepamirškite atsižvelgti į šio įrenginio ilgį ir plotį. Daugiau apie skiritngus unitazų modelius ir jų galimybes skaitykite čia.

pakabinamas unitazas

Pagalvokite, kurie tualeto reikmenys bus reikalingi

Ne tik pagrindinis įrenginys, bet ir kiti tualeto aksesuarai užtikrina komfortą šiame kambaryje, todėl reikėtų nuspręsti, kuriuos iš jų norėsite įsigyti. Tualeto šepetys ir tualetinio popieriaus laikiklis yra naudojami praktiškai visose unitazo zonose, tačiau jei vietos turite daugiau, galite įsigyti šiukšlinę ar pakabinti nedidelę lentynėlę. Visi šie tualeto aksesuarai parduodami Arsan.lt el. parduotuvėje.

vonios kambario aksesuarai

Tualeto kambario dizainas

Šiais laikais unitazai stebina gausia stilistine įvairove: dabar galite pasirinkti įvairių spalvų ir formų keramiką. Norėdami sukurti gyvybingą aplinką, galite pasirinkti ryškesnes detales – pavyzdžiui, itin žaismingai atrodo ryškūs tualeto dangčiai. Pageidautina, jog tiek įranga, tiek tualeto reikmenys būtų panašaus dizaino – tuomet šiame kambaryje pavyks išlaikyti vientisą stilių.

unitazas

Įrengdami tualeto zoną, turėtumėte įvertinti patalpos dydį ir savo asmeninius poreikius – nors norėtųsi turėti kuo daugiau įrenginių, baldų ar aksesuarų, komfortas bus užtikrintas tik tuomet, kai patalpoje galėsite jaustis nesuvaržyti.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.